Monolithic House Project By Brain Factory

Monolithic House Project By Brain Factory

Welcome to our gallery proposing the hanging Monolithic residence, anapartment designed by means of mind manufacturing unit.

The Monolithic residence is an condo positioned in Castrovillari, in Southern Italy, named after thecreative idea at the back of the challenge, playingwith the volumetric subtractions of a monolithic block.

The majestic views of nearbymountains, certainly visiblethroughtheexpansivewindows of the apartment, informedthe preference of stone as a conceptual uncooked material.

similarly to stone,apredominant natural fabric is the wooden nearthe front.This space is enveloped in a surreal ecosystem, with a rain of Swarovski crystals decorating the walls, dotting like constellations.

Thematictension in the mainopen space is built across the monolithic block, the stone wall partition between kitchen and residing room.This element ischaracterized by way of a window which plays the twin function of dining area and serving area, with a retractible divider to separate the areas.

cutting-edge layout is blended with a few extra whimsical elements to create a various and cohesive area.

we hope you revel in the glossy design of the Monolithic residence by means of brain factory.

The kitchen is awash in high evaluation, with vivid white cabinetry meeting the darkish hued “monolith” wall and heat natural wood tones. The dwelling room can be seen through the void at right.

The kitchen stands as a lengthy, discrete detail inside the open area, described through long counter tops and a black backsplash, matching the dividing wall. A small in-kitchen eating area stands along the left aspect.

Peering via the open area, we see the rich wooden repeated at the eating room desk, even as white sectional hugs the a ways wall. Pendant lights, artwork portions, and a completely unique letter painted wall boost this area.

The dining room desk is a singular slab of natural hardwood, surrounded via black and chrome minimalist chairs. The monolith wall stands at left, while the primary corridor is seen at proper.

The open plan dwelling and dining room is an first-rate buffet of details, consisting of the letters wall at far quit, monolith darkish slab panels, current lights, and wealthy hardwood flooring.

here’s a close view of the particular pendant lighting, wrapped in glass cones, above the dining table.

The eating area as visible head-on, with kitchen in historical past. corridor to the non-public areas of the home isseen at proper.

Rounding the corner inside the hall, one has get entry to to the kitchen at left and bedroom and bathrooms to the proper. abundant wooden shelving is built into the large dividing wall.

here’s a view down the principle corridor, the herbal hardwood floors contrasting deeply with grey wall information and white trim. Recessed lights at the edges of the ceiling light up the distance in a modern-day fashion.

The dark hued panels assist outline the living and eating room location, while the letter wall leads towards private ares of the home.

here we see one of the extra novel touches within the domestic: a pair of wall established half of-lamps, white towards a white tile wall. Smoked glass door is seen at left.

right here we see the crystal “rain” wall, with diffused glowing adding visible interest from afar.

The ceiling on this area runs with a significant recessed lighting fixtures track, over the crystal embellished wall and white lamps.

the toilet maintains the white-on-wood motif, with a floating minimalist vanity at left and glass enclosed bathe at proper.

The floating, monolithic arrogance stands below a ‘sandblown’ appearance wall with frameless reflect above. Bamboo provides a shot of shade and existence to the white space.

The master tub is overseen by means of a big ultra-contemporary lighting answer in white, with wooden wrapped soaking bathtub at a ways cease. Floating arrogance in black holds a white vessel sink.

With this near up sink view, we see the unique wall etching inside the grasp rest room, at the back of wall-set up plumbing.

Eclectic teach house via Stephane Chamardextremely-contemporary Quant 10 undertaking by using Ippolito Fleitz groupformidable and specific foch downtown residence through vick vanlianmission via Bates Masi

attempt these: KitchensLiving RoomsBedroomsBathroomsDining RoomsFurnitureHome OfficesLaundry RoomsPatiosDecksSwimming PoolsGardensPlants and plants

Source: here